Úszókapu működése - úszókapu

Hívjon minket ! +3630 282 6192

Hívjon minket !

+3630 282 6192

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Úszókapu előnye
Nincs kapcsolat a talaj és a kapu között,ezért nincs befolyással az időjárás a működésre és szinte gondozás mentes.

Úszókapu hátránya
Szinte egyetlen hátránya a helyigény,mert a kapu eltolódásához a kapunyílás jobb vagy bal oldalán1,5 szeres helyre van szükség

Mennyibe kerül egy úszókapu ?
Amennyiben  olyan kaput szeretnének mellyel hosszú évekig nincs gond ,kérjük ne  barkácsoljanak és legfőképpen ne engedjék hogy a pénzükért  kontárkodjanak ! Az úszókapu hosszú élettartama pontosan abból adódik  hogy egy jól kitalált technológiát alkalmazunk ,melynek alapja a jó  minőségű alapanyag ! Köszönhetően a beszállítóinknak a legjobb  alapanyagból a legjobb árakat tudjuk kialakítani ! Természetesen pontos  árakat helyszíni felmérés után tudunk adni ,mely teljesen ingyenes és  nem kötelez semmire .

Milyen felület kezelést érdemes választani ?
A kapu szerkezeteket alapárnál, 2x-es  alapozással adjuk át ! Ez a leg költséghatékonyabb megoldás( várhatóan 3  év múlva kell újra kezelni ) Opcióként választható a tüzihorganyzás ,(  várhatóan 15-20 évig nem kell kezelni ! ) mely jelentősen megnöveli  a kapunk élettartamát ( ennek ára 350 ft / kg ) , ez esetben jelentős  felárral kell számolni ugyan is ezeket a kapu szerkezeteket más  költségesebb eljárással kell építeni valamint számolni kell a  kapuszerkezet többszörös mozgatásával  is.

Úszókapu házilag ?
Weboldalunkon  találhat úszókapu szerkezetet , valamint  minden szükséges kiegészítőt  ,mellyel házilag  ,pár db. csavarkulcs segítségével telepíteni tudja  úszókapuját ! Amennyiben a kapu szerkezetet is nálunk rendeli meg a  kiszállításnál egy szakemberünk az Ön segítségére lesz  !

Segítségre van szüksége ?
Telefonáljon hétköznap 8-16-óra között !Vagy keressen minket e-mailben !

Úszókapuról
Az általunk készített és beszerelt kapukra akár 10 év jótállást adunk ( részletekről érdeklődjön )!  A kivitelezés folyamata: Űrlapjaink segítségével kérjen árajánlatot!  Helyszíni terepszemlét ennek elfogadása után tudunk tartani!  A folyamat ezen része teljesen díjmentes és nem kötelezi a  megrendelőt!  Amennyiben elfogadja az ajánlatunkat időpont egyeztetés  alapján elkezdjük a munkát. A munka megkezdés első napján kérjük előlegként az összköltségvetés 30%-át. A költség többi részét megbeszélés alapján. Az úszókapu elkészülési ideje a tőkesúly megbetonozásától számított min.3 hét

Mi az úszókapu ?
 Az úszókapu mint a neve is utal rá a talajszínt felett “úszik” pár  centiméterrel. Ez úgy lehetséges hogy a kapunyílás jobb vagy baloldalán , a földszínt alatt kiöntünk egy 80 cm mély 50cm széles és a kapu  hosszától függően de min 140 cm hosszú betontömböt, ami a kapu ellensúlyát képezi. Ennek az ellensúlynak a tömege minimum 1000kg ez pedig könnyedén megtart egy 120-150  kg kaput. Amennyiben a kapu hosszát és vagy tömegét  növeljük, növelnünk kell az ellensúly nagyságát is. Ezt az  ellensúly hosszának növelésével tudjuk elérni, azért kell mert  erre rögzítjük a kapu mozgását biztosító csapágyakat is. Minél hosszabb a  kapunk annál távolabb kell elhelyezni a csapágyakat egymástól( lásd "úszókapu alapja")A  csapágyak biztosítják az úszókapu zökkenőmentes mozgását valamint  biztosítják a vízszintben tartását, ezért nagy odafigyeléssel kell beépíteni. A függőleges dőlését a kapu felső részén futó sín és vezető  görgő akadályozza meg. A mennyiben a csapágyakat miden irányból  vízszintesen helyeztük el és a kaput központosan építettük, önmagában  meg kell állnia, így a felső megvezetésnek csak biztonsági szerepe van.

Tolókapu vagy úszókapu ?
Egyértelműen úszókaput érdemes választani ,ugyanis a tolókapu  egy elavult technológia, csak abban az esetben válasszuk ha nincs elég hely az úszókapunak. Manapság már ár különbség sincs köztük !
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz